Favorieten: 0

Kunstlezing Hedendaagse kunst in Vietnam

Kunstlezing Hedendaagse kunst in Vietnam

Art Partner Kunstuitleen onderhoudt al sinds 2003 een intensief contact met een aantal kunstenaars in Hanoi (Vietnam). Ook met de kunstacademie en de National Gallery (Rijksmuseum) in Vietnam zijn contacten voor exposities en lezingen. Van een tiental Vietnamese kunstenaars zijn inmiddels meer dan 200 kunstwerken, voornamelijk schilderijen, naar Nederland gehaald voor de kunstuitleen. Deze hangen nu verspreid over het land in vele kamers en kantoren.

Op donderdag 20  juni organiseert Art Partner in haar vestiging in Velp (Grave) een lezing over Vietnam en Vietnamese kunst. Mark van der Linden van Art Partner, die de contacten in Hanoi heeft, zal deze lezing over de hedendaagse Vietnamese kunst verzorgen. Van der Linden legt zich toe op de hedendaagse kunst van Vietnam: wat zijn de stromingen, welke kunstenaars spreken aan, wat is de trend. Er wordt uitgelegd hoe de kunstuitleen tot haar stap kwam om naar Vietnam te gaan. In de lezing zit ook informatie over het land zelf , vanuit de opgedane ervaringen tijdens de diverse bezoeken. De lezing wordt ondersteund met diverse foto’s van kunst en toerisme.

Een deel van de lezing wordt ingevuld door Roby Bellemans, een vriend van Van der Linden die deels in Vietnam woont. Deze lezing is een voorbereiding van een lezing die deze zomer verzorgd zal worden voor de universiteit van Leiden in het kader van Azië studies.

Zo zal Bellemans uit de doeken doek hoe de taal van de Vietnamezen in elkaar steekt en hoe zijn ervaring is geweest als interim directeur van een Vietnamees museum voor terra-cotta. Beide sprekers zijn met hun kennis en ervaring ook betrokken bij een kunstuitleen in Vietnam. Bellemans was oa.. adviseur van het Rijksmuseum en het Spoorwegmuseum t.b.v. de verbouwing; publiceerde diverse boeken over kunst en geeft lezingen. Bovendien was hij de eerste buitenlandse directeur van een museum in Vietnam.

Een lezingenavond die niet alleen interessant is voor kunstgenieters, maar ook voor mensen die meer willen weten over Vietnam.

De lezing op 20 juni vindt plaats bij Art Partner in Velp (Grave), Kasteelklooster Bronckhorst, Basilius van Bruggelaan 2. Aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis. Art Partner organiseert deze lezing samen met BiblioPlus. Leden van BiblioPlus hebben gratis toegang.Vestigingen

Velp