Favorieten: 0

Stijlvol en Smaakvol kunstevent op 21 en 22 mei

Stijlvol en Smaakvol kunstevent op 21 en 22 mei

Een expositie weekend vol textielkunst en sieraden

In het weekend van 21 en 22 mei organiseert Art Partner in Velp (Grave) weer de expositie Stijlvol en Smaakvol, een verkooptentoonstelling vol kunst, kleur en smaak. Tijdens deze verkoopexpositie kun je kennismaken met diverse kunstenaars op het gebied van textielkunst en sieraden. Er wordt werk gepresenteerd van Marianne Hoedemaekers, Puur Maarten, Hanneke Paumen, Marion Lappenschaar en Gerrie en Maria Bueters. Zo zijn er kleurrijke hoeden, shawls en jasjes naast sieraden in zilver en textiel. Elk werk is uniek en een kunstwerk op zich en ook dit jaar hebben zij weer veel nieuwe ontwerpen uitgevoerd.

Sinds haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht is Marianne Hoedemaekers bezig met het ontwerpen van sieraden in verschillende materialen. Zij is gefascineerd door alles wat fragiel, breekbaar en teer is en probeert dit te vertalen naar haar werk.

Hanneke Paumen gebruikt diverse materialen zoals goud, zilver, metaal maar ook hout, papier en textiel. Het materiaal staat voor haar voorop; uit het materiaal ontstaan vormen die op verschillende manier kunnen worden gerangschikt waardoor het sieraad ontstaat.

Maria en Gerrie Bueters zijn gespecialiseerd in textiele werkvormen. Zij werken voornamelijk met handgeweven stoffen van wol en zijde, maar ook met  vilt, tricot en linnen. Hun ontwerpen vallen op door de modellering, de kleur en het materiaal.

Puur Maarten sieraden ontwerpt zelf de zilveren sieraden en gebruikt bij de vervaardiging nieuwe en eeuwenoude technieken (bijvoorbeeld uit Japan (Mokume Gane)  en Korea (Keumbo).

Marion Lappenschaar creëert van papier en textiel fraaie decoratieve natuurwerken.

In de galerie is een tentoonstelling van recente aanwinsten van Art Partner, zoals etsen van Marcel Schellekens, schilderijen van Jos van Beek en beelden van Lei  Hannen.

Tijdens dit evenement kunt u ook proeven van regionale hapjes en dranken uit Frankrijk  zodat u niet alleen van de prachtige kunstwerken kunt genieten, maar ook van allerlei lekkere Franse streekprodukten.

Stijlvol en Smaakvol vindt plaats in de voormalige kapel en refter  van kasteelklooster Bronckhorst aan de Basilius van Bruggelaan 2 in Velp (Grave). Beide dagen is de galerie geopend van 11 uur tot 17 uur. De toegang is gratis, u bent van harte welkom!